Частично бедствено положение - заради безводие, е обявено в Омуртаг. Проблемът

...
Частично бедствено положение - заради безводие, е обявено в Омуртаг. Проблемът
Коментари Харесай

Безводие в Омуртаг! Местните: Водата изтича, а ние седим мръсни и жадни

Частично бедствено положение - поради безводие, е оповестено в Омуртаг. Проблемът е от години. И макар че водата към този момент стига до помпената станция, недоволството пораства.

„ След като на 1 август инициирахме среща с министър Андрей Цеков, мероприятията по възобновяване на първата помпена станция започнаха да се случват безпрепятствено. Най-сетне ВиК Търговище беше подкрепено – преди този момент сдружението извършваше огромна част от дейностите про боно “, изясни Магдалена Славова от гражданско придвижване „ Вода за Омуртаг “.

Тя обаче уточни, че водата им още веднъж е пленник на бюрокрацията, тъй като „ Енерго Про “ отхвърля да се пусне краткотрайно електричеството към втората помпена станция. Според нея повече от месец водата изтича в дерето, тъй като липсва ток и това пречи за нейното качване към втората станция.     

„ Водата изтича, а ние седим мръсни и жадни “, недоволства Магдалена Славова.

Бедствено състояние - поради безводие, има и в Свищов. Там е отпусната минерална вода от държавния запас, с цел да се задоволят най-малко краткотрайно потребностите на популацията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР